Op 25 mei 2018 gaat de GDPR ofwel AVG van kracht. De nieuwe privacywet, waaraan alle ondernemers zich moeten houden. Dus ook freelancers.

Maar wat als je alleen de zakelijke markt bedient, nooit e-mailnieuwsbrieven rondstuurt en nauwelijks privacygevoelige gegevens opslaat?

Een privacyverklaring is wel handig

Uit alle berichtgeving rond het onderwerp trek ik de conclusie dat je in elk geval een privacy statement nodig hebt. Een verklaring waarin je aangeeft welke klantgegevens je verzamelt, waarvoor je die gebruikt, waar je die vastlegt en hoe je die beveiligt.

Ook moet je (natuurlijk) het recht van klanten respecteren om hun eigen gegevens in te zien, en moet je voldoen aan verzoeken om klantgegevens te verwijderen.

Zelf heb ik deze privacyverklaring opgesteld.

Vrij te gebruiken, ook voor jou

Weet jij ook niet zo goed wat je als freelancer nou eigenlijk met die hele AVG moet? En verwerk je ook nauwelijks privacygevoelige gegevens van je (zakelijke) klanten?

Voel je vrij om mijn verklaring ook voor jouw praktijk te gebruiken, of je erdoor te laten inspireren.

Disclaimer…

Tot slot nog een disclaimer voor het geval je mijn privacyverklaring (deels) zelf wil gebruiken. Hij is niet door een jurist getoetst. Dus wat ie echt waard is? Dat zal moeten blijken als de AVG-politie straks daadwerkelijk een keer op de stoep staat… ;-)